Zwieber
in PRODUCTIE

Bjorn (19) - Zwieber als rapnaam - is 17 als hij vader wordt. Hij doet zijn best om een goede vader voor zoontje James Ocean te zijn, maar hij wordt continu geconfronteerd met zijn eigen, verleden én huidige, turbulente leven. Zijn leven heeft vluchtigheid als hoofdthema - van huis naar huis, van baan naar straat en viceversa. Rappen, schrijven, de criminaliteit en zijn vrienden zijn zijn manieren om om te gaan met dit vluchtige leven. Hij beseft maar al te goed dat hij zo niet de vader kan zijn die hij wil zijn. Tijdens het volgen van Bjorn’s dagelijks leven van vallen en opstaan, zien we hoe hij een weg probeert te vinden met zijn verlangens, angsten, verwachtingen, zelf- en wereldbeeld, waarin het straatleven eigenlijk geen rol meer kan spelen.

Wordt gemaakt in het kader van Filmfonds Wildcard, productie Niekie Khaled Films.

Lees meer over de documentaire Zwieber

Filmplan - Zwieber.jpg

SYNOPSIS

Terwijl Bjorn’s vrienden op straat rondhangen en de wereld om zich heen ‘ontdekken’, verandert zijn leven drastisch op alle fronten. Hij komt net vrij uit een jeugdinstelling op het moment dat zijn zoontje wordt geboren. Nu wil Bjorn de vader zijn die hij nooit heeft gehad en een veilige basis creëren: een huisje, boompje, beestje.

 

Hij voelt de druk en verantwoordelijkheid om een goede vader te zijn voor James en is vastberaden dit tot een succes te maken. Maar met zijn vluchtige bestaan, zijn turbulente leven en het feit dat hij al op jonge leeftijd in aanraking is gekomen met het straatleven én jeugdzorg, is dat niet makkelijk. De dagelijkse struggle van Bjorn is een rollercoaster waarin hij probeert op het goede pad te blijven, maar constant door zijn verleden wordt verleid - een onzekere zoektocht.