top of page

De reizigers

Documentaire De Reizigers, een portret van een traditioneel gezin uit de onderklasse van de samenleving. De van origine reizigers familie woont in een ‘burgerwoning’, zoals ze het zelf noemen. De familie bestaat uit Anna en Pedro, die de basis van het gezin vormen. Ze leven samen met hun twee dochters Johanna (16) en Noëlla (11). Ze komen hun dagen door met sigaretten roken op de bank en filosoferen over wat ze moeten eten. Ondertussen leven de dochters in hun eigen belevingswereld: ze worstelen met verveling, tienerproblemen, vrienden en liefde.

 

De familie droomt van een heel ander leven, terwijl ze vast zitten op de bank. Hun grote droom is het najagen van het wonen op een woonwagen kamp. Ondanks de eindeloze verlangens is er liefde, een hond rent rond, de aardappels moeten geschild worden. Een portret van het simpele leven, soms teder, soms hard.

Lees meer over de documentaire De Reizigers

Familie Damen uit Tilburg Reizigers Woonwagenbewoners Broekhoven

SYNOPSIS

Ik wandelde door de straten, op zoek naar bijzondere verhalen die de wijk Broekhoven rijk is, maar die verscholen zitten achter hoge hekken, dikke muren en voordeuren met drie cilindersloten. Ik ben op zoek naar iets of iemand in de wijk die mij aanspreekt, die mijn aandacht trekt. Op de hoek van de straat, een rijtjeshuis, een aanhanger vol puin, beveiligingscamera’s, een verouderde caravan en blaffende honden. Ik bleef staan, ik belde aan en ben nooit meer weggegaan. 

De documentaire De Reizigers toont een reizigersfamilie in een burgerwoning in de wijk Broekhoven in de gemeente Tilburg. De familie is het perfecte gezin om een ‘gewoon’ gezin te verbeelden omdat ze eerlijk zijn in het extreme, naar elkaar toe en in het leven met elkaar. Door de manier van leven van het gezin worden thematieken zoals onvoorwaardelijke liefde, verveling en zingeving van het leven aan de kaak gesteld. 

CAST

IMG_20200217_00028.jpg
IMG_20200217_0009.jpg

Pedro

Pedro is de vader van het gezin, een zorgzame man, niets is hem teveel. Zijn humor is onmisbaar in het gezin. Hij wil zijn kinderen een jeugd geven, zoals hij vroeger heeft gehad.

IMG_20200217_00028.jpg

Anna

Anna is de moeder, huisvrouw en basis van het gezin. Haar familie is haar alles. Anna heeft een onvoorwaardelijk verlangen naar het wonen in een woonwagen. Het zoeken naar een gevoel om zich ergens ‘thuis’ te voelen brengt veel emotie bij haar los.

IMG_20200217_00065.jpg

Johanna

Johanna is een pubermeisje van 16, dochter van Anna & Pedro en volslagen verliefd op Jordy (23) Ze proberen zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen, ze praten over een gezinnetje voor in de toekomst en genieten van het verliefd zijn.

IMG_20200217_0005.jpg

Noëlla

Noëlla is een meisje van 11 én de kleine prinses van het gezin. Ze wordt door mama en papa op handen gedragen. Ze springt in het rond als een stuiterbal en heeft moeite met de vele prikkels die zich in het gezin bevinden. 

IMG_20200217_00044.jpg

Jordy

Jordy is 23, komt ook uit Tilburg en is in het gezin gekomen door zijn relatie met Johanna. Ze hebben een half jaar verkering en zijn onafscheidelijk. Jordy heeft een hart van goud en kan met iedereen door een deur.

CREW

In co production with FILMMOMENT, JESSE VAN VENROOIJ. Written, Directed and Produced by ELINE VAN DER KAA.

Executive producers DAPHNE KOELMA & MARIEKE GIELENS. Director of photography ELINE VAN DER KAA.

Editted by LOES JANSSEN. Sound design DIEGO VAN UDEN. Collorist WIETSE VAN BEZOOIJEN.

Titles and graphic design MARIEKE GIELENS. Translation MARTIJN PEETERS.

101532684_336319067349929_32656415756438
bottom of page